Dora er født i Budapest året 1969. Allerede som barn utmerket hun seg som fløytist, og mottok en rekke priser på grunn av sitt unike talent. Hun var solist med flere orkester, både i hjemlandet (Ungarn) og i utlandet. Dora valgte å satse videre på musikken og begynte på Béla Bartók musikkgymnas. 

 Hun tok diplomutdanningen sin ved Franz Lisztakademiet i Ungarn og ved Sibeliusakademiet i Helsinki, Finland. Hennes læremestere var bl.a. Béla Drahos, Imre Kovács, Júlia Varga, prof. Mikael Helasvuo. Hun tok masterclass hos Andras Adorjan og Aurele Nicole. Etter studiene var hun ansatt som solofløytist i Joensuu Symfoniorkester.  

Dora ble invitert til å spille på musikkfestivaler som bl.a. Helsinki Biennale Internasjonale Musikkfestival, Ung Musikk Internasjonal Musikkfestival i Kuhmo, Musica Nova Internasjonal Samtidsmusikkfestival i Helsinki og har vært solist med flere orkester som Bergen Universitets-orkester, Sogn og Fjordane Fylkes-orkester, Kymen Sinfonietta og I. Istvan Symfoniorkester. Hun hadde flere solistoppdrag i Finland, England, Ungarn, Tyskland, Nederland. 

Dora kom til Norge høsten i 1996 med jobb som distriktmusiker i Nordland. Fra 1998 til 2009 har hun arbeidet som distriktmusiker i Sogn og Fjordane og freelance musiker i Bergen. Siden 2009 har Dora vært ansatt i Sogn kulturskule og fra 2015 er hun i tillegg kirkemusiker i Lærdal Sokn. Hun holder konserter og er en ettertraktet dirigent blant kor og korps i det frivillige musikklivet.  

"Dora er ein heilt unik fløytist . Ho er fantastisk og har ein enorm teknikk. Ho  utmerka  seg som  fløytist og vore solist med fleire orkester i heimlandet Ungarn og andre land" - SOGNAVIS, 2015

"Det var ein strålande konsert dei framførde, Dora David på tverrfløyte og Joakim Anselmby på piano, onsdags kvelden i Årdal Kyrkje. Desse to er mellom dei beste klassiske musikarane vi har i Sogn. Konserten enda med ståande applaus og ekstranummer til eit svært nøgd publikum. Musikarane framførde tre sonater for fløyte og klaver, Sonate i E-dur BWV 1035 av Johann Sebastian Bach og Sonate i F. av F. Poulenc og Sonate op.94 av S. Prokofiev."
- PORTEN, 2012

"Den mest sensuelle av musikerne var fløytisten Dora David. Hun er teknisk briljant. Det gnistrer av hennes fløytespill."
- RANA BLAD, 1997

"Hun bredte ut en stor fargepalett for publikum og fant til hvert verk rikelig med ulike nyanser og farger. Det var lett å sitte og høre på det smidige og lettgående spillet og nyte fløytens klare toner."
- KANKANPÄÄN SEUTU, 1996

 

 

 

 

Dora David
Tel +47 97 52 39 03